Šta god da obučete, donji veš je neizostavan deo kombinacije! Međutim, kako se akcenat stavlja na komfor ovog odevnog predmeta, često umemo da “zapostavimo” modni aspekt, i to iz još jednog, prilično jednostavnog razloga – muške gaće su intimne, dakle nisu uvek vidne.

U skladu s tim, misija Navigare Intimo linije od početka je bila da muškarcima pruži podjednako udoban i moderan donji veš. Ukoliko ste ikad imali nedoumice na temu pranja i kupovine veša ili njegovog uticaja na samopouzdanje, ovo je blog za vas!

Kada je idealno vreme da zamenite stari donji veš?

Prema naučnim istraživanjima i rečima stručnjaka, muški donji veš trebalo bi da menjate na svakih šest meseci. Kako generalno imamo utisak da vreme brzo prolazi, tek u nekom trenutku zastanemo zamišljeni nad pitanjem: “kada sam poslednji put kupio nove gaće?”. Zbog toga, važno je da uvek imate okvirnu ideju o trenutku kupovine i zamene starih zaliha, s ciljem da izbegnete sve potencijalne zdravstvene neprijatnosti.

Pored navedenih, postoje i dodatni faktori koje preporučujemo da uzmete u obzir. Na primer, ukoliko imate muške gaće koje nosite isključivo na treninzima, logično je da češće kupujete nove sa tom namenom. Takođe, ako trenutno posedujete veliki broj parova, u redu je menjati ih i jednom godišnje, a ne nužno na svakih šest meseci.

(Ne)očigledni faktori nad kojima treba da se zamislite

Osim rutinske brige o intimnom delu tela, još neke od stavki koje indikuju da je vreme da se oprostite od starog veša jesu:

  • Izbledeo ili istanjen materijal,
  • Olabavljen lastiš,
  • Promenjena boja od pranja,
  • Pokidani končići ili
  • Vidljive rupe od nošenja.

Iako naizgled očigledni, prethodno navedeni faktori često bivaju zapostavljeni zahvaljujući životnom stilu i nedostatku vremena, koje nam ne dopušta da porazmislimo o jednostavnim stvarima – upravo kao što je donji veš.

Koliko često treba da perete donji veš?

Uopšteno govoreći, svaki par donjeg veša trebalo bi da operete odmah nakon nošenja, kako biste izbegli zadržavanje bakterija na materijalu. S druge strane, ukoliko se zadesi situacija da dva dana zaredom nosite isti par muških gaća – bez brige! Prema rečima stručnjaka, možete da dopustite sebi izuzetak ovog tipa, ali ne dopustite da to postane pravilo.

Takođe, prilikom pranja veša, bilo da je ručno ili mašinsko, važno je da koristite visoku temperaturu vode, kao i prašak i omekšivač koji su predviđeni za ovaj tip garderobe.

Novi donji veš, nova doza samopouzdanja!

Iako vam možda ne bi ni palo na pamet, važno je da osim komfora osećate i samopouzdanje svaki put kada obučete svoj donji veš, a posebno ukoliko je nov u pitanju!

Naravno, sam proces kupovine mnoge muškarce umara i ne pričinjava im zadovoljstvo. Upravo zbog toga, kreirali smo Navigare Intimo online shop, gde u samo nekoliko klikova možete da nabavite sve što vam je potrebno za intimne trenutke, uključujući i muški donji veš.

Više nemate izgovor da obnovite zalihe donjeg veša, jer bar u ovom slučaju – novo je ipak bolje.